CHORWACJA 2015

• This topic is empty.
Oglądasz 15 postów - 166 z 180 (of 427 total)
  • Autor
    lukaszl
    Moderator
    sztygar wrote:
    Zabieramy czasowe rowery?

Sztygar, no co ty. Po co Ci? Dasz radę zrobić na nim trening 4-5h :)

sztygar
    Participant

Nie odzywałem się bo spędzałem wekend w górach gdzie nie było zasięgu.
    W 2014 roku jechaliśmy w trójkę w busie i na pewno było lepiej niż w bagażniku Passata :cheer:

lukaszl
    Moderator

hehehehhehehe Sztygar. Dobre…

Adam, trzeba znaleźć gdzie mieszka i go odwiedzić :P Może nam coś dobrego upichci :)

Tomasz Grzegory
    Participant

Chyba na handel :silly:

Anonim
    Niekatywne

No właśnie nigdzie w necie nie ma info gdzie mieszka ;) Znalazłem tylko fotę domu (trochę rudera w sumie) i wiem, że nie mieszka nad samym morzem.

lukaszl
    Moderator

Ale nie wiesz w jakim mieści lub wiosce?

Anonim
    Niekatywne

No właśnie nie wiem i nie da rady znaleźć w necie ;) Wiem tylko że na Peljesacu i podobno w jakiejś wiosce w okolicy Potomje.

lukaszl
    Moderator

W Potomje jest tunel Dingać. Tam nie raz jeździliśmy i pewnie w tym roku też nie raz. Faktycznie, ma w okolicy Potomje kupiony dom.

Anonim
    Niekatywne

Lisu odnośnie winiet… tak patrząc na szybko taniej wyjdzie nam kupić w Czechach winietę na miesiąc niż dwie na 10 dni. Miesięczna kosztuje 83,5 zł a 10-dniowa 62,5 zł.

lukaszl
    Moderator

A tego akurat nie sprawdzalem. Dobrze ze czuwasz. Z pewnością tez tak zrobimy…

Anonim
    Niekatywne

Z takich ciekawostek dodam jeszcze, że poczytałem dzisiaj trochę forum (www.cro.pl) i na przykład dowiedziałem się, że… w Austrii chyba do połowy kwietnia są obowiązkowe zimowe opony. W tamtym roku pamiętam, że polecieliśmy na letnich, a i pogoda była dobra na letnie. No ale mandat za letnie w marcu do… 5 000 euro!

lukaszl
    Moderator

Winiety ceny:
    Austria
    10 dni – 52zł
    2 miesiące – 128,50zł
    roczna – 401,50zł

Czechy
    10 dni – 62,50zł
    1 miesiąc – 83,50zł
    1 rok – 253,50zł

lukaszl
    Moderator

Panowie, a co byście powiedzieli, abyśmy wybrali się w bardzo długą podróż, w jeden dzień? Ale aby to się udało, to musimy mieć bardzo ładną pogodę.

Chodzi mi o podjazd pod Sveti Jure. Wymyśliłem możliwość, aby nie jechać autem. W obie strony wyjdzie nam czystej jazdy na rowerze około 180km. Patent polega na tym, że w Trpanj jest prom do Ploce. kosztuje 32kn/osoba około 18,50zł/osoba w jedną stronę. To jest oczywiście wypad na cały dzień. Od samego rana do samego wieczora. Oczywiście, trzeba brać pod uwagę, że będziemy musieli zjeść obiad gdzieś w drodze. Ale na 100% w Makarskiej znajdziemy wszystko. Do tego piękna, malownicza droga przy samym Adriatyku. Od Ploce do Makarskiej, bez większych podjazdów. Bardziej płaska niż górska droga.

Co myślicie o takim rozwiązaniu? Albo w drugą stronę do Dubrownika. Ale tutaj będzie ponad 200km.

Tomasz Grzegory
    Participant

Lisu chcesz z nas zrobić pro turowców ;) pomysł fajny.

lukaszl
    Moderator

Gregor, po to tam jedziemy :) Aby w sezonie być z roku na rok coraz lepszym. Swoje osiągnięcia, możliwości też trzeba poprawiać :D rekordy również. A ja takiej jazdy jeszcze nigdy nie zrobiłem i za szybko nie zrobię…

Oglądasz 15 postów - 166 z 180 (of 427 total)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.