CHORWACJA 2015

• This topic is empty.
Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 427 total)
  • Autor
    grzegorz turkiewicz
    Participant

W marcu możesz lecieć na Orechowicy :P

Malina
    Participant

Gdy pojedziemy zaraz po Świętach to po powrocie mamy dwa tygodnie do pierwszego startu , bynajmniej na szosie . I nie pisz mi Lisu że inny termin nie wchodzi w grę , bo trzeba to przedyskutować , a nie narzucać od razu terminu . Jak pojedziemy i będziemy jeździć ubrani jak w zimie u nas to …… chyba nie o to chodzi . Pozdrawiam .

lukaszl
    Moderator

Akurat Malina mocno się mylisz. Co do terminów startów, do pogody w Chorwacji jak i omówienia terminu wyjazdu… Jeśli chcesz uzyskać dobrą formę po 2tyg od zgrupowania, to powodzenia Ci życzę w wyścigach. A termin i tak jest już ustalony :)

pilu
    Participant

Lisu a kto musi mieć formę dwa tygodnie po zgrupowaniu?
    Czy nie były zajebiste dwa ostatnie dni? Kiedy pogoda już dopisała.
    I właśnie po to się tam jedzie taki kawał aby trenować w ciepełku , sam wiesz jaki był początek temp.niższa niż w Polsce.

lukaszl
    Moderator

Pilu, szczytu formy oczywiście nie musisz mieć po zgrupowaniu, ale oczywiste jest, żeby wejść w sezon startowy dobrze przygotowany i wypoczęty, tym bardziej, że jest wyścig drużynowy na czas. Do tego sezon MTB zaczyna się znacznie wcześniej od szosowego, jak co roku. Tydzień po Chorwacji na odpoczynek to zdecydowanie za mało.

Jeśli chodzi o pogodę, to uwierz, że trafiliśmy ewidentnie w paskudny moment. Tego nie przewidzi się. Piotrek Krakowiak, jak wiele innych osób, co byli wcześniej niż my, mieli piękną ładną pogodę, później też była ładna pogoda. My mieliśmy tylko wstrętnego pecha. Nikt nie powie mi dzisiaj, że jak pojedziemy w Marcu to będzie chujowa pogoda, a jak w kwietniu to będzie piękna.

Do tego termin jest ustalony z Prezesem Kurczakiem, bo oni i my jesteśmy uwarunkowani z pewnymi sprawami zawodowymi.

pilu
    Participant

Do tego termin jest ustalony z Prezesem Kurczakiem, bo oni i my jesteśmy uwarunkowani z pewnymi sprawami zawodowymi.[/quote]
    Cza było tak od razu. ;)

lukaszl
    Moderator

To jest Pilu napisane w pierwszym poście, który napisał Prezes Kurczasty :)

Malina
    Participant

Tylko ja rozmawiałem z Prezesem troszeczkę wcześniej i mowa była / ze strony Guru/ o terminie kwietniowym . Rozumiem że we dwójkę ustaliliście termin marcowy .
    Piszę to bez żadnej przekory . Na drugi raz napisz że jedziemy wtedy i wtedy , a nie dawajcie tematu do dyskusji lub ustaleń .
    Pozdrawiam .

lukaszl
    Moderator

Malina tylko ze wtedy kiedy ty gadales z kurczakiem o wyjezdzie to byla mowa o tym ze po swietach. Tylko ze turek nawet nie wiedzial kiedy sa swieta. A jak to sprawdzilismy to sie okazalo ze 5 kwietnia jest wielkanoc. Wiec troche za pozno na wyjazd do chorwacji. Bo wyjazd wowczas bylby najwczesnien 9-10 kwietnia i powrot okolo 20 kwietnia. To zastanow sie na zdrowy rozsadek ile czasu ci zostanie na odpoczynek i do wyscigu druzynowego. Termin nie jest ustalony tylko pod turka czy mnie. W przeciwienstwie do ciebie w pierwszej kolejnosci patrzymy na dobro ogolu. Kazdy z nas chce trenowac w jak najlepszych warunkach po jak najnizszej cenie. Dosc ze to znowu zostanie na glowie dwoch osob to ciagle bedzie wszystkim zle. Poza marudzeniem zadnego konretnego rozwiazania nie uslyszalem.

Malina
    Participant

Sam ku…. marudzisz i się mądrujesz . Kończę ten temat ze swojej strony . Mimo wszystko pozdrawiam .

grzegorz turkiewicz
    Participant

A ja powiem tak – obmyślaliśmy termin wyjazdu do Chorwacji nie w gronie tych, którzy o tym decydują, ale w gronie tych, którzy mogą pomóc w organizacji i z pewnością będą w tą organizację bardzo zaangażowani.
    Dziwnym byłoby dopasowywanie terminu do kaprysów pogody, której i tak nikt nie jest w stanie przewidzieć, ani dziś , ani pod koniec grudnia.
    Organizujemy wyjazd 12 marca i z największą przyjemnością przyjmiemy jak największą ilości zgłoszeń spośród klubowiczów.
    Każdego, kto wyrazi chęć wyjazdu z Nami zabierzemy, jeśli tylko zaakceptuje warunki wyjazdu. Mowa tutaj o kwocie składki i terminie zgrupowania. W tym roku zamknęliśmy się w 550 złotych i myślę, że i w przyszłym dużo ponad tą kwotę nie wyjdziemy.
    Oczywiście każdy ma prawo wypowiedzieć się na ten temat, ale proszę, żeby nie były to tylko utyskiwania, ale konkretne propozycje.
    Dlaczego nie mieli byśmy pojechać w kwietniu po świętach ???
    Niech tylko pojawi się ktoś, kto zaproponuje jakiś inny samochód na przewóz rowerów, zamiast Ducato Bobra, którym na co dzień wozi towar do klientów i w innym terminie tego autka nie dostaniemy!!!
    A może mamy pomysł na wypożyczenie ( za darmo oczywiście ) samochodów osobowych z paliwem na cały wyjazd ???
    Czekamy na propozycje !!!

Anonim
    Niekatywne

Zacząłem trochę przeglądać noclegi i z ciekawszych to:
    http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/orebic/apartmani-zona/
    cena 9 euro/os. W cenie klima, internet, parking, opłata klimatyczna

lukaszl
    Moderator

Wygląda to bardzo ciekawie i optymistycznie.

Jeszcze żeby tylko potwierdzić opłatę za łóżko a nie za osobę, bo dadzą pokój 4 osobowy z dwoma łóżkami małżeńskimi :)

Anonim
    Niekatywne

Cena 9 euro jest za osobę. Gość część łóżek ma osobnych, część małżeńskich. ;/

lukaszl
    Moderator

To jak będziemy płacić, jeśli na łóżku małżeńskim będzie spała tylko jedna osoba, bo wątpię, aby ktokolwiek chciał spać w jednym łóżku z kimś :)

Przy rozmowach trzeba zaznaczyć, że chcemy płacić od łóżka, bo na każdym rodzaju łóżka będzie spała tylko jedna osoba :) no chyba, że będzie w aucie miejsce dla żon :)

Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 427 total)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.