Witamy na stronie grupy kolarskiej GATTA BIKE-RS › Forum › O rowerkach – serwis , części itp. › Sprzęt i części. › Continental Grand Prix 4000s
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
29 maja 2013 o 17:08 #48805
michal zareba
Participant[attachment=103]sell18-610.jpg[/attachment]
Witam,
-mam mozliwosc sprowadzenia(na sierpien)opon wyscigowych:-Continental Grand Prix 4000s(23×622),
czarne,zwijane,waga sztuki 205 gram,
model z 2012r
ceana 115zl/sztuka,z tego co wiem w Polsce chodza po
blisko 200zl/sztuke.-lub Continental Grand Prix(24×622),czarne,zwijane,
model 2012r
cena tylko 65zl/sztuka.Jesli ktos bedzie zdecydowany to dac znac.
(naturalnie wszystko z rachunkiem)-pozdrawiam-
30 maja 2013 o 09:33 #51815Piotrek
ParticipantConti grand prix 4000 jak się mają do michelin pro 3 ?
Jakie szytki założyc na karbonowe koła ?30 maja 2013 o 14:47 #51822michal zareba
ParticipantConti Grand Prix 4000 i Michelin Pro Race3
to bezsposredni konkurenci na rynku.
Ja jezdze zasadniczo na Continentalach
(Grand Prix i Grand Prix 4000),
cenie jes sobie przede wszystkim za to-ze na prawde trudno
zlapac na nich kapcia,dojezdzam je praktycznie do samego plutna.
Do tego znikome opory toczenia,wspaniala przyczepnosc zarowno
na suchym jak i mokrym asfalcie.One nie maja slabych punktow.Nie ma nic lepszego na rynku.
Jesli idzie o Micheliny Pro Race-uzywalem tych 2 i 3 generacji,
sa rowniez wysmienite,jednak na bardzo szybkich lukach w gorach(przy wilgotnym asfalcie nie „kleja” do asfaltu tak jak Grand Prix 4000s.Takie moje zdanie.
Jezdzac po plaskim raczej nie odczujesz zadnej roznicy miedzy wymienionymi oponami.Mozesz zalozyc to co ci sie spodoba……Jesli masz przyzwoity carbon i wyscigowe ambicje,a do tego stac Cie-to bierz Continental Competition(nie ma nic lepszego,ale i trudno znalezc cos drozszego,parka to wydatek 130 euro),wielu zagorzalych wyznawcow maja tez czeskie Tufo…-to rownierz wysoka polka.Jesli chcesz przyoszczedzic..to masz cala game nieco mniej zacniejszych modeli-zarowno od Conti..- Giro,czy Podium.Rowniez Vittoria,czy Schwalbe,Michelin robia dobre szytki.Wybor moim zdaniem to na prawde bardzo indywidualna sprawa….Mozna by nad tym dywagowac do usr…..ej smierci….
30 maja 2013 o 15:40 #51816Mateusz_maj91
Participantze Shwalbe, szczególnie tymi Ultremo R1 była akcja o wadze produkcyjnej w wyniku której po pewnym – krótkim czasie użytkowania wyskakiwało jajko. eklamacja zostawała co prawda uwzględniania, choc za tą cene można było spodziewac się czegos lepszego. Sama w sobie opona ponoc bardzo fajna i fajnie „niosąca” co do wady – myślę ze została ona już dawno usunięta. Pro 3 Race wg świetnia opona – sam używam, wiec moge polecic. Conti nie uzywałem, wiec nie wypowiem sie:)
30 maja 2013 o 18:25 #51817pilu
Participantjeździłem na Schwalbe Ultremo Zx cały sezon 2012 na ten założyłem Conti Grand Prix 4000 może są mocniejsze ale schwalbe zdecydowanie lepiej niosą
30 maja 2013 o 21:20 #51823michal zareba
Participant…Sami widzicie….,
jeden bedzie obstawal za Conti,
ktos inny za Michelinem,a jeszcze ktos inny da sie pokroic za to-
ze to Vittoria lub Schwalbe robi najlepsze gumy.To tak na prawde kwestia indywidualnych preferencji.Choc tzw,niezalezne testy(do ktorych co niektorzy przywiazuja duza wage)nie pozostawialy watpliwosci- Conti grand prix 4000s ,bily zarowno Micheliny Pro Race jak i Schwalbe Ultremo ZX.Opory toczenia,nosnosc,przyczepnosc na suchym i mokrym asfalcie,wreszcie podatnosc na przebicie i trwalosc opony,rowniez komfort….-stosunek wielu czynnikow wplywal na taki a nie inny rezultat wynikow.
Mateusz…-do wspomnianych przez Ciebie problemow z jakas tam seria opon nie przywiazywal bym raczej wiekszej wagi…-tego typu problemy przytrafic sie moga dzis doslownie kazdemu produktowi.Najwazniejsze-ze producent stanal na wysokosci zadania i wymienial wadliwy towar…
Ja ze swej strony najmilej wspominam jazde na legendarnym juz modelu Schwalbe Stelvio(to byla jeszcze drutowka…-zrobilem na niej na przednim kole caly sezon…ponad 18000km,to bylo juz z dziesiec lat w stecz,dodam-ze lwia czesc dystansu pokonywala w gorach,wspanialy komfort,przyzwoite noszenie,jak dla mnie bajka).
Jezdzilem na topowych modelach Conti,Michelina,Vittori,Schwalbe.
Kazde z nich sa godne polecenia.
Nie polecam Panarecera i gum Wielkigo Toma zza oceanu (na szose9-mialem je kiedys…-guma znikala w mgnieniu oka…Nie jezdzilem tylko na Vredesteinach i Kendzie..-wiem sie nie wypowiem.
Moje doswiadczenie mowi….-ze warto kupowac tylko topowe modele,wyznaje zasade:
-ze nie ma czegos takiego jak opona treningowa…(to bujda wymyslona na potrzeby handlowe)sa tylko dobre i zle gumy.O tych dobrych juz troche pogadalismy…-wiec teraz pare slow o tych gorszych w duzym skrocie…-kosztuja 30/40%tego co gorna polka,zuzywaja sie duzo szybciej-pomimo tego ,ze sa duzo ciezsze!!!ale to co irytuje najbardziej…-to podatnosc na przebicia….stres i nerwy zszargane,nic wiecej chyba dodawac nie musze….-pozdrawiam-
30 maja 2013 o 21:29 #51818Piotrek
ParticipantMichał , czy codziennie jeździsz na conti grand prix 4000s ? Czy zakładasz je tylko na wyścigi ?
30 maja 2013 o 21:41 #51825michal zareba
ParticipantTak jezdze na codzien na Continentalach 4000s
(mam ich fabryke doslownie pod samym nosem….. :woohoo: )Jedyne wyscigi w jakich biore udzial to zawody Triathlonowe,
wiec sa to czasowki :silly:31 maja 2013 o 07:47 #51819Piotrek
ParticipantPo Twoich wpisach zachwalajacych jazdę na 4000s , brałem pod uwagę dwie opcje 1. chińską traiadę z którą robisz interesy a co za tym idzie kolejny temat napisany przez Ciebie i oferta tanich ram za 2 tyś zł
2. zaparkował przed Twoim domem tir po brzegi wypełniony 4000sJeśli zaparkują ramy to pisz :cheer:
31 maja 2013 o 12:10 #51826michal zareba
Participant….dobre Piotrek….
niestety musze Cie rozczarowac….
-zamiast urzedowac z triadami-urzeduje glownie
w kuchni,na rozmaitych cateringach,festynach,rautach,przyjeciach- itp.spotkaniach,
-pracuje jako kucharz …nie jest to w brew pozorom ani latwa,ani lekka robota.Sport odstresowywuje mnie doskonale od zawodowej rzeczsywistosci.
Was zreszta pewnie tak samo….
Nie jestem dealerm Continentala,ani nikogo podobnego 👿 ,
pomyslalem poprostu-ze skoro czasami sprowadzam znajomym w Polsce fajne rzeczy po
na prawde fajnych cenach..-to i moze ktos z Was sobie zaoszczedzi ladnych pare zeta.Ale skoro nie chcecie…-to nie problem…..,po tej cenie to tylko brac i sie nie ogladac,ja juz zamowilem ladny pakiecik(dla mnie i kilku znajomych).Rzadko sie zdarza by moc kupic taki towar za taka przystepna cene…-a wiem cos o tym…Na oponach Conti 4000s widnieje taki napis….
-Hand made in Germany-oznacza on mniej wiecej tyle…-caly proces technologiczny odbywa sie w Niemczech,sa to juz jedne z nielicznych gum wykonywanych w calosci w Niemczech i to przy wsparciu pracy rak ludzkich,nie zas samych maszyn.Nic wiecej w zasadzie dodawac nie powinienem…jakosc,jakosc i jeszcze raz jakosc.Zarowno w fachowej prasie jak i na forach kolarskich pelno jest opinii na temach tych opon…-polecam zainteresowanym-pozdrawiam-
1 czerwca 2013 o 14:06 #51820Piotrek
ParticipantDzięki Michał. Na obecna chwilę zajeżdzam pro 3 i vredestein fortenzza tricomp. Za kilka miesięcy będę kupował i zgłoszę się do Ciebie może bedziesz robił zakupy….
Tak czy inaczej posiadasz całkiem niezłą wiedzę sprzętową i nie raz skorzystam z Twojej pomocy.
Pozdrawiam1 czerwca 2013 o 17:47 #51827michal zareba
Participant…-mysle,ze nie tylko ja na tym Forum takowa
wiedze posiadam….. 👿
Jesli tylko moge-to zawsze chetnie pomoge.
Prawde mowiac sam -sprzet- jako taki mnie juz „nie rusza”,
(ten etap mam juz dawno za soba)
duzo widzialem,sporo mialem.
Pewnie-ze kazdy chcialby miec rasowy sprzet,to jest zupelnie naturalne.
Ale tak po prawdzie to i tak przyslowiowa „noga” jest wazniejsza,
ze juz nie wspomne o kolarskim charakterze….-ktory jest najwazniejszy-w tym wszystkim!!!
Spodobalo mi sie to co kiedys powiedzial Marco Pantani…-
„- nawet najslabszy kolarz jest WIELKIM sportowcem”
-to poprostu zabawa dla ludzi z charakterem.-pozdrawiam-
5 czerwca 2013 o 13:25 #51828szak
KeymasterUżywam ich 1,5 roku są świetne – jedne z lepszych jakie miałem.
Kupuje.Poproszę 2 szt na sierpień 700x23C.
Pozdrawiam i z góry dzięki.
5 czerwca 2013 o 20:36 #51839michal zareba
Participant..-OK,
-2 sztuki Grand Prix 4000s(23-622) dla Szaka(Piotrka),
Kolo polowy sierpnia trafia w Twoje rece.-pozdrawiam-
5 czerwca 2013 o 20:58 #51843michal zareba
Participant-Dodam jeszcze,ze sa w tej chwili na zbyciu
Schwalbe Ultremo ZX Evolution,zwijane,sztuka 115zl,
,waga sztuki 195 gram,cale czarne,23-622,w tej cenie beda dostepne tylko dni kilka,wiec jesli by ktos chcial to szybko pisac.-pozdrawiam-
-
AutorPosty
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.