Witamy na stronie grupy kolarskiej GATTA BIKE-RS › Forum › O rowerkach – serwis , części itp. › Sprzęt i części. › Continental Grand Prix 4000s
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
5 czerwca 2013 o 21:03 #51821
Piotrek
ParticipantA gdzie robisz zakupy – adres strony – potrzebuję kupic buty i pedały do szosy. Będę tam jakieś ciekawe ceny ?
5 czerwca 2013 o 21:56 #51845michal zareba
ParticipantW temacie butow niestety Ci za wiele nie pomoge Piotrek.
Kazdy producent butow ma nieco inaczej wyskalowany system pomiarowy stopy,
by wiedziec jaki rozmiar bedzie Ci pasowal-musisz najpierw przymierzyc chpciaz ze dwie trzy pary butow danego producenta.
Dam Ci przyklad-nosze Sidi nr 42,Carnaki -41,shimano -42,adidas -41…,te pol numera robi niestety w butach kolarskich OGROMNA roznice…!!!
Najlepiej kup buty u siebie na miejscu…-przymierzaj i powybrzydzaj..-
gdzies na Forum widzialem watek o kupnie butow…
Jesli idzie o pedaly to polecam kazdemu(do zastosowan codziennych jak i wyscigowych) pedaly Shimano 105…-uwazam,ze za te cene to pedaly wszechczasow…-swietna filigranowa stylistyka rodem z Dura Ace,wytrzymale,stalowa plytka(nie zas jakis badziewny karbon,niemal intuicyjne wpiecie i wypiecie..,-trenuje na nich od dwoch lat,pierwszorzedny stosunek jakosci do ceny,swietna funkcjonalnosc.Dostepne sa w kolorze czarnym i srebrnym.Wiem ze Bike Stacja miala na nie najlepsza cene,nie powiem Ci dokladnie ile..-ale na pewno ponizej 200zl.
Apropos butow…-to mozna czasem kupic tu w Niemczech swietne buty z makabrycznej przeceny…-podam przyklad-widzialem wielokrotnie Sidi Genius4/5..po 60 euro…(normalnie dwa razy tyle),lub Scotty na szose,podstawowy model- po 20…..euro :blink: (cena standartowa okolo70 euro)…-ale sa to wszystko buty w rozmiarach do 41….lub powyzej 45…Mam to szczescie,ze sie czesto mieszcze w tym przedziale,bo mam male stopy.
Masz tez inna opcje…-w sklepie sprawdz jaki rozmiar Ci pasuje..-a potem kup uzywane na Allegro np.Chyba,ze Cie stac…-to wtedy nie potrzebujesz szukac uzywanych.Miedzy polskim a niemieckim rynkiem rowerowym jest jedna zasadnicza roznica…-w Polsce sprzedawcy sa niezwykle pazerni,rzadko kiedy zdarza mi sie spotkac cokolwiek co byloby tansze niz tu w Niemczech…(szczegolnie jesli idzie o wysoka polke).W Niemczech rynek jest zdecydowanie bardziej ucywilizowany..-czytaj- przyjazny klientowi..-jesli ktos jest cierpliwy to moze wiele klamotow kupic duzo taniej-tak jak np.te opony,ktore zaproponowalem..-niestety za jakis czas nie bedzie po tych cenach zadnego sladu,trzeba bedzie znowu czekac na taniutkie opony…-to poprostu wyprzedaz….-czytaj czyszczenie magazynow,robienie miejsca pod nowy asortyment-,wyzbywanie sie wyprodukowanego towaru.
-pozdrawiam-
6 czerwca 2013 o 05:23 #51846michal zareba
ParticipantZapomnialem…,jesli idzie o adresy,
to korzystam czesto z tych:
-Veloborse.de
-bikeExclusive.de
-BIKE-COMPONENTS.de
-BIKE-DISCOUNT.com
-BIKE24
-BIKE-PALAST.com
-Rose Versand.de
-Brugelmann.de
-KarstadtSport.deto tylko te popularniejsze,ale czassm na Ebayu mozna trafic
na prawde zawrotne oferty w mniejszych sklepach i sklepikach,zasada jest taka…-kto szuka,ten znajdzie….. 👿-pöozdrawiam-
17 kwietnia 2014 o 07:11 #51847szak
KeymasterHej michal77…
Dasz radę załatwić oponkę tą co ostatnio przywoziłeś dla Mnie?17 kwietnia 2014 o 17:38 #54467michal zareba
Participantczesc Piotrek,
no Problem,zastanow sie tylko ile ich potrzebujesz?
(bo jak wiesz nie czesto bywam w Ojczyznie)
-zalatwie Ci je po starej cenie.Jesli chcialbys najnowszy model-4000S II -to te wynalazki
sa aktualnie
po 140zl(czarne)oraz 150zl(w kolorze)18 kwietnia 2014 o 09:14 #54468szak
Keymaster2szt czarne. Kiedy będziesz u Nas?
18 kwietnia 2014 o 14:33 #54472michal zareba
Participant-u nas bede prawdopodobnie w sierpniu,
2 sztuki to niewiele,ale nie ma sprawy,
przyjada dla Ciebie.18 kwietnia 2014 o 14:42 #54474szak
KeymasterNO przecież nie zdzieram kompletu jak w F1.
18 kwietnia 2014 o 17:27 #54475michal zareba
Participantnooo wiesz….
w tej cenie i parametrach to tylko brac
i w szafie utykac….
i potem spokojnie zasypiac myslac ile fajnych gumek
sobie w szafie lezy…..))))
(ja tylko wtedy spokojnie zasypiam)
19 kwietnia 2014 o 03:39 #54476szak
Keymasterhehehe good
27 czerwca 2014 o 13:22 #54477szak
Keymasterhej michal jak możesz odsprzedać zamawiane u ciebie opony to sprzedaj. Natomiast jeżeli nie , to odkupie je wg mojego zamówienia. Kwestia jest taka, że miałem przez nie ostatnio troche problemów w postaci złapanych gum – i nie będę ryzykował dalszej jazdy na tym modelu. Wiec odkupie je jak coś i odsprzedam dalej.
27 czerwca 2014 o 20:37 #54877michal zareba
ParticipantServus,
ne ma problema 👿 !kazdy powinien jezdzic na tym co uwaza za najlepsze
dla siebie.
Twoj post zbiegl sie zabawnie z eksperymentem-ktory wlasnie przeprowadzam
na Conti Grand Prixie 24mm.Po okolo 6000 km na tylnym kole bez kapcia zaliczylem ostre hamowanie ze zblokowaniem kola,juz w chalupie stwierdzilem
ze na dlugosci okolo 10cm zniknela zupelnie guma(wytarla sie jej resztka) a pozostal tylko kord,opony nie zdjalem(nie ze sknerstwa by bylo jasne;-),jezdze na niej dalej..i gdyby nie to-ze jest juz ciemno-to bym jeszcze fote machnal;
moze jutro opstrykam,sam jestem ciekaw ile treningow na niej jeszcze zrobie nim wreszcie Continental Grand Prix skapituluje…dam znac bez watpieniapozdrawiam Szak!
28 czerwca 2014 o 13:03 #54878michal zareba
Participanta oto i bohaterka naszego tematu we wlasnej osobie-
Continental Grand Prix 24mm,nie daje za wygrana nawet
bez plaszcza gumowego,na samym kordzie ujechalem juz okolo 500km,
a mysle-ze to jeszcze nie koniec przygody z ta oponka.
Wkleilem te fote-nie po to by kogokolwiek straszyc 👿 ,
(choc rozsmieszyc moglem;-)
poprostu jesli cos polecam to musi to byc dobra rzecz,nie ma innej opcji.(a wszystkim kolegom miewajacym dziwne,niewytlumaczalne problemy z ogumieniem-polecam najprzod -POD ZADNYM POZOREM NIE DOPUSZCZAC TESCIOWEJ
W POBLIZE MASZYNKI-[attachment=278]002_2014-06-28.JPG[/attachment]
1 lipca 2014 o 09:36 #54882szak
KeymasterPojedz z nią w Polskie góry to nie ujedziesz 100m podjazdu
.
1 lipca 2014 o 19:24 #54885michal zareba
Participanthi hi hi
-tak przypuszczalem…..
poprostu jej kolor Ci nie pasil..
trzeba bylo tak od razu mowic.
No przyznam -ze ja tez nie przepadam za gumkami w czarnym kolorze,
ale mozna to przelknac ..zwarzywszy,ze to chyba jej jedyny slabszy punkt.p.s.-kolejne 200 kilometrow dorzucilem..
jak to mowia madrzy ludzie”apetyt rosnie w miare jedzenia” -
AutorPosty
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.