Witamy na stronie grupy kolarskiej GATTA BIKE-RS › Forum › O rowerkach – serwis , części itp. › Sprzęt i części. › Dura Ace 7900
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
19 czerwca 2013 o 13:52 #51964
michal zareba
Participant-Piotrze u mnie to raczej odpada,
nie wytrzymalbys wiecej jak ze dwa dni,
a nie chce miec Cie na sumieniu….
(zakladajac,ze z n a s z niemiecki),
musialbys bys byc dobrym kucharzem,kierowca,
menagerem,sprzataczka,ogrodnikiem i jeszcze wiecej…,
ze zmywania talerzykow…-to na mieszkanie,jedzenie
i bilet do polski zarobisz.
Dobra wiadomosc jest taka-ze dzis kazdy moze jechac gdzie tylko zechce
i sprawdzic sie ile jest wart….-pakuj walizke i ruszaj w swiat….)
Co sie tyczy siodla…-to Brooks Professional,skora,stalowy stelarz
plus miedziane nity.Jak dla mnie gittt….(tak samo jak dla kilku pokolen
kolarzy),a i zadnych problemow z prostata nie mam…-wiec chyba ostatecznie
da sie na tym jezdzic…i to nawet dosc szybko czasami…. 👿-Mateusz……blagam Cie :silly: …
-przestan uzywac slowa e r g o p o w e r y
w stosunku do klamkomanetek Shimano…..(ergsy to pojecie zaklepane
wylacznie dla Campy i niech tak pozostanie…-dzieki...
Moze uda Ci sie trafic cos fajnego na Allegro(po przystepniejszej cenie)
19 czerwca 2013 o 21:29 #51914Piotrek
ParticipantCzy myślisz że szukam pracy na zmywaku ? I zarazem jestem tak naiwny aby sądzic że zarobię na tej robocie krocie ? Nie wyczułeś w poprzednim moim poście sarkazmu ?
Nie doceniasz mojego humoru a zarazem obrażasz moją inteligencjęKocham moje szarobure Bałuty i nie wyobrażam sobie życia poza moim gettem blokowisk i lumpenlproletariatu
– to zdanie to również sarkazm / sic
20 czerwca 2013 o 04:49 #51977michal zareba
Participant..Piotrze stanowczo nie pragne obrazac Twojej inteligencji
,
jasne,ze wyczulem kpine..-ale nie zamierzam sie z tego powodu nadymac jak
z a b a polujaca na muche….
Moja odpowiedz to tez zreszta czysta ironia podszyta wrodzonym humorem
z nuta arogancji…
Z pracy w kuchni nikt sie milionerem nie staje,a i dawne dobre czysy starej marki niemieckiej i kursow to juz niestety przeszlosc…Praca ieszkanie za granica to nie lekki kawalek chleba,ale trzeba go skosztowac by przekonac sie czym tak na prawde smakuje.p.s.-ja juz od piatej rano plywalem prawie poltorej godziny
(jak codzien w lecie)teraz najwyzsza pora udac sie w wiadomym kierunku…
garnki,patelnie itp.juz czekaja……-milego dnia wszystkim-
20 czerwca 2013 o 08:55 #51915Piotrek
ParticipantHym… I tu chyba chyba jesteś u celu naszej krótkiej rozmowy o robocie
Dalej idąc w tym ciekawym temacie , posłużę się interesującym przykładem , którego byłem świadkiem kilka dni temu.
Udałem się na kaliski w celu przetransportowania się naszymi super szybkimi kolejami do zduni na trening temowy. Będąc już na dworcu stałem w kolejce do kasy biletowej. Moją uwagę zwrócił „rezydent” kaliskiego , który wypatrywał swojej łatwowiernej ofiaryU celu znalazł poczciwą babinkę i od razu zatakował tekstem ” Kochanienienka , zabrakło mi do biletu do domu…” :cheer:
Kobieta rzecze stanowczo ale grzecznie ” Powinien Pan się doprowadzic do porządku i szukac pracy”
Po czym lump zmienił ton z żebrączego na arogancki ” ROBOTA TO GŁUPOTA”
Chyba cały dworzec to słyszał.Pozwolę sobie jeszcze zacytowac
„Z pracy w kuchni nikt sie milionerem nie staje…”
Otóż jesteś w błędzie jest wiele przykładów , lecz ja posłużę się mi bardzo bliskim.
W 1995 , chyba powstała na piotrkowskiej w mieście łodzi pizzeria.
Ów pizzerię prowadziła znajomo persona z swoja niewiastą . Prócz ludzi zatrudnionych oczywiście sami równo tyrali przy „produkcji placków rodem z italii”. Pech chciał że chłopak miał pewien nałóg , co nie za bardzo pomagało w trzymaniu biznesu w kupie.
Całością zajęła się jego dziewczyna , Karolina. Po kilku latach prowadzenia pizzeria stała się kultowa w łodzi a Karolina pomyślała nad sprzedażą franczyzny. Z 5 restauracji w Łodzi zrobiło się po 4 latach 25 a później doszło za jej „panowania” do niecałej setki.
Zarządzany biznes dawał niezła kasę i zainteresował największa siec gastronomiczną w naszym pięknym kraju.
Karolina dostała 2 miliony złotych za sprzedaż częsci swoich udziałów oraz miejsce w zarządzie spółki.Obecnie pizzerii jest 210 w całej Polsce
A zapomniałem dodac , ów siec to Da grasso20 czerwca 2013 o 09:06 #51986lukaszl
ModeratorPiotrze, tylko co innego jest mieć własny interes i na nim dorobić się milionów, a co innego pracować na zmywaku za granicą. Tym sposobem nie dorobisz się wielkich milionów. Niestety
20 czerwca 2013 o 09:34 #51916Piotrek
ParticipantTak zgadza się niestety – niestety nic nie zrozumiałeś.
Przykład kolejny , to witnamczycy w Polsce. Co dziennie są w firmie w której pracuję po zakupy i zapewniam Cię że zakupy są robione konkretne. Rozmawiałem ze skośnokim o imieniu Mariusz – zabawne , uważa się za polaka – opowiada że ma trzy małe restauracje z chińskim żarciem. Wiem ile ludzi jada w takich przybytkach i mam świadomości jakie złotówki zarabia. Takich pacjentów mamy kilku i wcale nie pytaja sie o zdychajacą psine i kocine w schroniskach dla zwierząt
To kwestia wielkości jajec i nie koniecznie tego czy produkują nasienie.
20 czerwca 2013 o 12:51 #51987Malina
ParticipantCześć Michał . Pozdrawiam Cię serdecznie i ciekaw jestem kiedy zawitasz na wspólny trening na szosę w naszym kochanym kraju i mieście ? Mam prośbe do Ciebie . Sam trenujesz triatlon więc może masz dostęp do rowerów do jazdy na czas ? Jeśli tak to proszę o info . Powoli się przymierzam do czasówki i chcę mieć wyobrażenie co i w jakich pieniądzach chodzi . Pozdrawiam jeszcze raz .
20 czerwca 2013 o 13:11 #51988michal zareba
Participant..a ja zastanawiam sie co mysli o naszej dyskusji”bardzo na temat”
szefostwo Gatty z Grzegorzem na czele…?
(Grzesiu-Ty jako glowny organizator calego przedsiewziecia mozesz
zawsze przywolac nas do porzadku…-uwazam temat za zamkniety-
i po sprawie….-tu idzie o opchniecie mojego Dura Ace 7900,
nie zas rozwodzenie sie na temat tego z kim sypia ex-wlasciciel DeGrasso,czy co pakuja do gara wietnamczycy.
Piotrus pokaz no mi choc jednego szefa/wlasciciela pizzerii,knajpy,restauracji,hotelu czy innego przybytku….
-ktory blyszczy forma kolarska….-ma sporo czasu dla siebie,
na swoje pasje,zainteresowania…ktorym moze sie niemal bezgranicznie poswiecac…..
oz z tego,ze maja pieniadze….-skoro sa niewolnikami swoich interesow,nie majam czasu nawet dla swych dzieci nie mowiac nawet o czasie
na konkretne treningi.(pomijam fakt,ze swoim pracownikom placa grosze….-to i sie bogaca)
Chce Ci tylko dac do zrozumienia,ze ludzie pokroju tych ,ktorych wymieniles ni jak nie pasuja do archetypu sportowca……-za ktorego ja sie w sumie uwazam.Nic mi nie brakuje…,mam duza swobode w pracy-na ktora musialem dlugo i solidnie pracowac,jestem tylko pracownikiem…-a zyje lepiej niz nie jeden wlasciciel…..Nie choruje na wilke kase…-wole czuc wiatr we wlosach kiedy tylko zechce…..Na moje potrzeby mi styka bez problemu…-a martwie sie tylko o zdrowie…,tym bardziej,ze krucho z nim ostatnio u mnie…..20 czerwca 2013 o 13:15 #51989michal zareba
Participant-Czesc Darek….,teraz tylko telegraficznie…
napisze cos wiecej pozniej…-teraz krucho u mnie z czasem..-pozdrawiam-
20 czerwca 2013 o 13:50 #51990grzegorz turkiewicz
ParticipantA ja w telegraficznym skrócie powiem , że na tego rodzaju dyskusję , jaką prowadzicie o pracy itp. jest miejsce na Forum , ale w dziale dla klubowiczów , do którego postronni ludzie nie mają wzglądu . Obawiam się jednak , że część z Was również nie ma jeszcze tam dosępu, ale o tym należy porozmawiać nie przez forum .
20 czerwca 2013 o 18:49 #51991michal zareba
Participant(dziekii Grzesiek,bo juz powoli zaczynalo mi brakowac argumentow
,
jako -ze rozpoczalem ten temat to i roszcze sobie prawo do jego zakonczenia)
-Oferta z Dura Ace 7900 pozostanie jeszcze na pewno przez kilka miesiecy aktualna,wiec jesli by komu jednak zapachnial..-to pisac smialo.
-Darek ,bede w Polsce pomiedzy 12 a 30 sierpnia,wiec na pewno
bede chcial sie z Wami zabrac na treningi jakies,dam jeszcze znac oczywiscie.Co do Twojego pytania o sprzet czasowy-to ja takiego nie posiadam-wiesz na tych moich wystepach w triathlonie jezdze na zwyklej szosowce,jeszcze ze trzy lata w stecz mialem plany kupna czegos fajnego….-ALE NIESTETY PROBLEMY ZE ZDROWIEM POGRAZYLY TE PLANY ZUPELNIE,nie chce inwestowac w w sprzet,ktorego z przyczyn obiektywnych PRAWDOPODOBNIE nie bede mogl juz nigdy wykorzystac,a jest to sprzet wysoce specjalistyczny,ktorym raczej nie wypada wybierac sie na zwykle codzienne treningi w tlenie.Czesto chlopaki kupuja profesjonalne sprzety do triathlonu i po kilku miesiacach czy roku szukaja na nie kupca …nie osiagnawszy spodziewanego progresu w wynikach….-to jest oczywiscie okazja dla kupujacych,trzeba poprostu sledzic rynek…Rozpietosc cenowa jest oczywiscie duza…-czasem za 1500 euro mozna wylowic cos fajnego,w pelni profesjonalne maszyny(na oryginalnych kolach i podzespolach) w dobrym stanie-to mniej wiecej 55/60% ceny katalogowej….z tego co jestem zorientowany
-Apropos pizzy…i biznesu pizzeryjnego
-musze sie przyznac,ze moja pierwsza robota w Niemczech to bylo wlasnie”stanowisko” piekarza W pizzerii…(mysle,ze to moze Piotra zainteresowac
).Sukcesu na miare DeGrasso nie odnioslem…-albo bylem za durny do tego…,albo za duzo czasu poswiecalem na rower….,sam juz nie wiem co przewazylo….,wszakze milionow sie nie dorobilem-identycznie jak nikt ze znanych mi wlascicieli i pracownikow tej branzy w Karlsruhe.Na pocieszenie zostal mi fakt..-ze po moim odejsciu Pizzeria ta zbankrutowala po kilku miesiacach…(wiec drobna,ale zawsze satysfakcja……
)
-dziekuje wszystkim,ktorzy zabrali glos w tym temacie
i pozdrawiam-21 czerwca 2013 o 07:34 #51917Piotrek
ParticipantRozmowa była sympatyczna , delikatnie odbiegła od Twoich „gratów” do sprzedania ale to nie powód wołac na pomoc Grześka
Zdrówka życzę i ukończenia IM w dobrym czasie.
1 lipca 2013 o 13:04 #51918Piotrek
ParticipantPiszę w imieniu Darka Kieruzela , który jest zawodnikiem teamu a nie jest zarejestrowany na forum.
Czy sprzedaż Darkowi same koła ? I za ile ?1 lipca 2013 o 18:44 #52104michal zareba
ParticipantNiestety samych Mavicow nie sprzedam na chwile obecna.
To byla spec oferta tylko i wylacznie jako dodatek do7900….-pozdrawiam-
8 stycznia 2014 o 20:48 #52105lukaszl
ModeratorMichale, masz jeszcze ten sprzęt do sprzedania?
-
AutorPosty
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.