Witamy na stronie grupy kolarskiej GATTA BIKE-RS › Forum › Dla klubowiczy. › Nasze klubowe sprawy. › Inicjatywy 2017
- This topic has 8 odpowiedzi, 5 odpowiedzi, and was last updated 7 years, 9 months temu by
szak.
-
AutorPosty
-
30 stycznia 2017 o 08:23 #74573
Czacha
ParticipantKlubowicze,
chciałbym na ile to możliwe zaproponować klubowi zaangażowanie w inicjatywę.
Wszystkie badania dotyczące sportu i marketingu mówią, że dziś najwięcej zyskują w postaci sponsorów, publicznego uznania oraz ogólnego pozytywnego wrażenia itp te inicjatywy/drużyny sportowe, które związane są z etyka, zasadami fair play i walką o czystość sportu.
Mam 3 pomysły na to w jaki sposób Gatta mogłaby propagować powyższe.
1. Założenie fundacji, która będzie zbierać środki na cele statutowe – celami tymi byłoby powyższe plus wspieranie i propagowanie zdrowego trybu życia, edukacji młodzieży i rekreacji -> docelowo być może założenie akademii kolarskiej/szkółki dla dzieciaków. Powiem tak. Ja i tak w tym roku zakładam fundację, która będzie mieć dość szeroko zakrojone cele związane z edukacją i sportem więc mogę się tym zająć. Będę uczestniczyć w ogólnopolskim, bardzo dużym projekcie z ramienia firmy, w której jestem zatrudniony, a który to projekt finansowany będzie ze środków unijnych i Ministerstwa Edukacji Narodowej i związany będzie z reformą edukacji w Polsce – wejścia już mam, spotkania i kontakty są na bieżąco i generalnie mogę pod to jakoś Gattę podpiąć ale może to być również zupełnie inny projekt. Środki fundacja pozyskiwać może z bardzo wielu źródeł i w tej, którą zamierzam założyć znajdować się będzie kilku speców, także związanych z np WOŚP więc mają tematykę przećwiczoną.
Jeśli chcemy założyć fundację przy Gatta Bike-Rs chętnie zajmę się całą procedurą i jej prowadzeniem jako drugiego swojego podmiotu. Jestem zdania, że medialnie bardzo dobrze „sprzedałoby” się oraz byłoby odbierane wspieranie czystości Naszego sportu, walka z dopingiem w dyscyplinie i krzewienie zasad etyki i fair play. Pozostawiam do rozważenia. Uważam, że fundacja docelowo powinna założyć także Akademię Kolarską dla dzieciaków – mam wiedzę na temat zakładania i prowadzenia takich podmiotów, którą ostatnio co raz częściej pogłębiam.
2. Druga możliwość (może być także częścią pierwszej) to umożliwienie klubowi otrzymywania 1% podatku, z którego środki będziemy przeznaczać na cele statutowe klubu i rozwój jego działalności. Prezesie rozmawiałem z Tobą bardzo krótko o tym i wiem, że są pewne przeszkody, natomiast wiem też, że są do przejścia i mogę w tym pomóc/zająć się tym itp. Możliwości już zbadałem i na pewno istnieją.
3. Założenie platformy crowdfundingowej Gatta Bike-RS, zbierającej środki na Naszą działalność. Ludzie często dziś wspierają drobnymi kwotami najróżniejsze inicjatywy. Kwestia zaprogramowania i zaplanowania ciekawej inicjatywy, dobrze widzianej społecznie, którą ogół społeczeństwa pozna, usłyszy o niej i zechce wspierać. Ponownie podpowiadam i ponownie będę i tak się tym zajmować jak i dwiema powyższymi sprawami zawodowo więc co za problem podłączyć Klub – dzieciaki, zdrowie i czysty sport – te inicjatywy są dziś wspierane nie tylko społecznie ale także ze środków UE. Grunt to wiedzieć jak to zrobić a tak się składa, że w swoim roboczym zespole, z którym będę otwierać fundację mam także specjalistów z obszaru pozyskiwania środków ue.
Tyle na dzisiaj, proszę o opinie, storpedowanie lub uznanie dla którejkolwiek (wszystkich) inicjatyw, jeśli uznajecie, że są warte uwagi/możliwe/niemożliwe. Razem możemy więcej. Ja deklaruję swój czas, siły i umiejętności jako wkład w ich zaistnienie, rozwijanie.
2 lutego 2017 o 09:21 #74648Czacha
ParticipantAnyone?
Żadnego „pierdolnij się w głowę Czacha” albo „spoko pomysł w sumie, można pomyśleć” ?
12 lutego 2017 o 21:47 #74875Tomek Dąbek
ParticipantHey, pomysl bardzo dobry, jedyne czego tak naprawde mozna sie obawiac to tego czy bedziemy w stanie zrealizowac w przyszlosci te zalozenia w sposob ktory faktycznie przyniesie klubowi to czego wszyscy oczekujemy. W zwiazku z faktem, ze zaoferowales sie poprowadzic ten temat jako koordynator zapewne zdajesz sobie sprawe, ze gdy kula sniegowa juz ruszy wiele osob bedzie musialo poswiecic sporo czasu i energii na to zeby pociagnac ten temat dalej, rozmawialismy o tym szczatkowo na zebraniu. Tutaj proponuje zeby takim sprawdzianem „przed” byly imprezy ktore my sami bedziemy organizowac, a mianowicie zeby wiecej osob sie w to zaangazowalo od strony organizacyjnej, bo jezeli zostanie tak jak bylo do tej pory to obawiam sie ze po prostu zabraknie nam rak do pracy, a jak wszyscy doskonale wiemy: w zespole jest sila.
You can never be too SPECIALIZED
12 lutego 2017 o 21:56 #74876grzegorz turkiewicz
Participant…. o tak tak- pierwsza próba juz w kwietniu. zobaczymy ilu se wywiąże z ustaleń związanych z praca na rzecz wyscigu.
-
Ta odpowiedź została zmodyfikowana 8 years, 2 months temu przez
grzegorz turkiewicz.
11 lipca 2017 o 15:59 #75951grzegorz turkiewicz
ParticipantNiedzielny trening !!!
GAMONIE, DO KAŻDEGO Z WAS Z OSOBNA WYSŁAŁEM SMS-A Z ZAPYTANIEM O NIEDZIELNY TRENING. ODPOWIEDZIAŁO KILKU. RESZTA MA TO GDZIEŚ ?11 lipca 2017 o 22:44 #75952sztygar
ParticipantJa melduję swoj udział w niedzielnym treningu z elementami wyścigowymi
Pozdrawiam do niedzieli
13 lipca 2017 o 14:12 #75965szak
KeymasterSZTYGAR dla Ciebie to i Ja się pojawię 🙂
14 lipca 2017 o 05:25 #75966sztygar
Participant<p style=”text-align: right;”>Bardzo mi miło:-)</p>
15 lipca 2017 o 09:48 #75999szak
KeymasterMnie również miło .
-
Ta odpowiedź została zmodyfikowana 8 years, 2 months temu przez
-
AutorPosty
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.