Witamy na stronie grupy kolarskiej GATTA BIKE-RS › Forum › Jazda rowerem i wszystko z tym związane. › Wyścigi i maratony. › Mistrzostwa Polski w Maratonie – Obiszów 2013
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
7 czerwca 2013 o 10:16 #48814
lukaszl
ModeratorPanowie, ja i Matys na pewno wybieramy się w tym roku na MP w maratonie do Obiszowa. Ja z trenerem szykuję tam szczyt formy.
Odbywają się one 07-08 Września.Czy ktoś jeszcze się tam wybiera?
Dodatkowe pytanie do Matysa, czy Ty wiesz jak to jest rozgrywane? Pierwszego dnia jest czasówka a drugiego wyścig. Trzeba być na obu, czy jak to jest w ogóle rozgrywane? Nie ma regulaminu, nie ma żadnej dodatkowej informacji na ten temat.
Dodatkowo prawdopodobnie 29-30czerwca lub 6-7 lipca wybiorę się na objazd tej trasy. Wszystko będzie zależne od pogody i innych wyścigów.
8 czerwca 2013 o 21:05 #51858matys
ParticipantTeż nie wiem czy czasówka jest dla wszystkich czy jako dodatkowy wyścig.
9 czerwca 2013 o 05:14 #51864lukaszl
Moderatora czasówka nie będzie miała wpływ na ustawienie w sektorach? Kto szybszy na czasówce tym lepszy sektor?
9 czerwca 2013 o 15:50 #51859matys
ParticipantNie wiem własnie, póki co nie ma oficjalnego regulaminu.
25 lipca 2013 o 06:27 #51866lukaszl
ModeratorMatys, mamy już oficjalne info od organizatora. Trzeba jechać Jazdę Indywidualną na czas. Tak więc trzeba jechać na dwa dni. Poniżej to co napisali:
Harmonogram mistrzostw Polski w Maratonach MTB
Zbliża się najważniejsza kolarska impreza w okolicach Głogowa od lat.
Trasa Bike Parku w Obiszowie jest gotowa, aby przyjąć najlepszych zawodników w kraju, którzy powalczą o medale mistrzostw Polski w Maratonie MTB i XCM.
Pierwszy weekend września warto spędzić w Obiszowie i zobaczyć jak widowiskowe jest kolarstwo górskie. Dwa dni sportowych zmagań rozpoczną się na torze motocrossowym w Górkowie, gdzie odbędzie się jazda indywidualna na czas. Najpierw szlaki przetrą dzieci. Tuż po nich zostanie otwarte biuro zawodów, a numery startowe odbiorą zawodnicy, którzy pojadą w mistrzostwach.
Kolejny dzień imprezy to już walka o krążki. Jednak kolarze wiedzą o tym, że nie mogą odpuścić również jazdy na czas, bo to od niej będzie sporo zależało. A dokładnie kolejność w sektorach startowych i to na wszystkich dystansach. W ramach mistrzostw odbędzie się także kolejna już edycja Pucharu Wzgórz Dalkowskich.Mateusz Komperda
Biuro prasowe-MTB Obiszów TeamHarmonogram imprezy:
Dzień I: 7.09.
GŁOGÓW / GÓRKOWO, TOR MOTOCROSSOWY
10.30 – start wyścigów w kategoriach dziecięcych
11.00 – otwarcie Biura Zawodów Mistrzostw Polski,
rejestracja, wydawanie numerów startowych
15.15 – start jazdy indywidualnej na czasDzień II: 8.09.
OBISZÓW/BOISKO
08.00 – otwarcie Biura Zawodów Mistrzostw Polski
rejestracja, wydawanie numerów startowych
11.00 – start Mistrzostw Polski XCM
11.15 – start Mistrzostw Polski Amatorów
11.30 – start Pucharu Wzgórz Dalkowskich
16.00 – początek dekoracji
16.30 – zakończenie zawodów25 lipca 2013 o 19:36 #51860matys
ParticipantNo i super. Wiadomo już co i jak. Trzeba powoli zacząć się organizować…
6 września 2013 o 10:05 #51861matys
ParticipantNo i w końcu przyszedł czas na Mistrzostwa Polski w Maratonie MTB…
Osobiście nie mogłem się już doczekać tego startu i nie ukrywam, że wiąże z nim spore nadzieje. Wystawiamy mocny skład:
1. Łukasz Lisowski
2. Łukasz Matusiak
3. Kacper Łochowski
Mistrzostwa rozpoczynamy sobotnią jazdą indywidualną na czas (12km) – wynik będzie decydował o kolejności ustawienia zawodników w sektorach do startu wspólnego do niedzielnego maratonu.6 września 2013 o 10:16 #51862Piotrek
ParticipantBez koszulki mistrza Polski nie pokazuj mi się na oczy.
:cheer:
Powodzenia chłopaki6 września 2013 o 10:27 #52487lukaszl
ModeratorPiotrek, będzie raczej o to trudno, bo koszulki i tak założą tylko zawodowcy z licencjami, którzy startują na dystansie 105km. My na dystansie 70km startujemy, a z tego co mi wiadomo, to koszulek nie będzie
10 września 2013 o 13:12 #52488szak
KeymasterA Pan Matys to co???
Znów dałeś plamy kolego sympatyczny. Tak się nie robi. Czyżbyś w drugim dniu znów miał sprzęt nieprzygotowany ? -
AutorPosty
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.