MTB CROSS MARATON 2013

• This topic is empty.
Oglądasz 15 postów - 1 z 15 (of 87 total)
  • Autor
    matys
    Participant

Coraz więcej organizatorów decyduje się na zmianę terminów pierwszych startów w tym sezonie, co jest spowodowane przedłużającą się w nieskończoność zimą.
    Póki co orgowie ŚLR nie podają żadnych informacji odnośnie zmian w terminarzu także prawdopodobnie zaczniemy zgodnie z planem 21 kwietnia w Daleszycach. Jeśli tak się stanie to możecie się przygotować na darmowe kąpiele błotne, bo znając Góry Świętokrzyskie będzie go więcej niż kiedykolwiek wcześniej!

Jeszcze jedna ważna informacja – Mazi (główny organizator ŚLR) podał na forum wiadomość, że do generalki będzie liczyło się PIĘĆ z OŚMIU startów także można odpuścić wyścigi, które nam nie leżą. Warto jednak zaplanować przynajmniej sześć (lub więcej) startów bo jak wiadomo zawsze coś może pójść nie tak, a przecież chcemy powalczyć o jak najwyższe lokaty w klasyfikacji generalnej drużynowo, jak i indywidualnie. B)

Pozdrower

lukaszl
    Moderator

Wszystko się zgadza. Kąpiele błotne będą w tym roku nieuniknione. Tak czy siak, na pewno jadę do Daleszyc. Na 100% odpuszczam i nie jadę do Sandomierza. Później już nic mi nie koliduje i powinienem pojechać na 7/8 maratonów. Na pewno 3 starty z Powerade nie pojadę, bo nie pasują mi terminy.

Boję się jedynie o termin, w którym jest Łagów, z pasmem Jeleniowskim, a to może być najfajniejszy maraton z całej ŚLR. A dlaczego? Bo może właśnie w ten termin wpadnie nam URLE i będzie kicha totalna :(

pilu
    Participant

Do generalki 5 z 8 a do zespołowej 7 z 8 więc może być ciężko.

lukaszl
    Moderator

Ojj będzie bardzo ciężko, ale co nam pozostaje? Ostro walczyć i zdobywać jak najwięcej punktów na każdym wyścigu. Miejmy nadzieję, ze chociaż pudło jakieś znowu uda nam się zgarnąć :)

lukaszl
    Moderator

Panowie, za 7 dni startujemy w ŚLR. Proszę wszystkich zainteresowanych o zarejestrowanie się na stronie ŚLR i wpisanie się na listę do maratonu w Daleszycach.

Strona do rejestracji jest tutaj: http://www.mtbcrossmaraton.pl/rejestracja
    a zakładka maratonu tutaj: http://www.mtbcrossmaraton.pl/m/daleszyce_21-kwietnia-2013

Mamy 42km na FAN i 71km na Masters. Trasa po profilu jest interwałowa. Błota jeszcze jest sporo, po fotkach wstawionych z dnia dzisiejszego. Ale śniegu nie ma, a w ciągu 7 dni powinno wysuszyć i nie będzie źle.

Powodzenia wszystkim. Kilka zdjęć w poniższym linku:
    https://picasaweb.google.com/MiMirusia/Daleszyce130413?authuser=0&feat=directlink%20:D

lukaszl
    Moderator

brakuje jeszcze Pila i Łochowskich w zarejestrowaniu się na stronie. Proszę niezwłocznie się wpisać na listę startową.

Pozdro.

grzegorz turkiewicz
    Participant

Lisu , rozmawiałem z Kacprem- zgłoś Go jutro na FAN-a .

lukaszl
    Moderator

A tutaj odpisałeś. Ok. To zaraz odpiszę do nich i go zgłoszę na FANa

lukaszl
    Moderator

Bardzo ważna informacja dla Kacpra Łochowskiego.

Organizator ŚLR zapisał Cię na liście FAN. Jadnak, aby nie było żadnych problemów przy rejestracji, odbiorze nr startowego a później wyniku w maratonie, musisz zmienić swoje zgłoszenie z Masters na FAN!!!

Musisz to zrobić!!!

lukaszl
    Moderator

Panowie, chyba mamy trochę pozamiatane :(
    Jedzie BSA z Sadłecką, Marszałkiem i innymi oraz z Krossa – Rękawek i podobno ma być Galiński ale to nie jest potwierdzone :(

Będzie ciekawie.

Jest oficjalna informacja. Galiński jedzie w Daleszycach na dystansie Masters. Ale będzie jazda…

matys
    Participant

Lisu, nie ma co się martwić na zapas – będzie co będzie ;)
    Galiński zajmuje się teraz trenowaniem ruskich olimpijczyków więc wątpię żeby był w optymalnej formie także mam nadzieję, że NIE TAKI DIABEŁ STRASZNY JAK GO MALUJĄ! 👿
    A przyda się ktoś do nadawania tempa… :woohoo:
    Wątpię też żeby Kross robił generalkę na ŚLR więc myślę, że nie będzie tak źle.
    Mamy liczną i mocną drużynę i zrobimy co się da żeby być jak najwyżej!

Piotrek
    Participant

Świętokrzyska zaskakuje , są już wyniki :)

http://www.mtbcrossmaraton.pl/result/show

grzegorz turkiewicz
    Participant

Dzięki Piotrek, czekamy jeszcze na drużynówkę .

lukaszl
    Moderator

ja właśnie przeanalizowałem sobie swoje międzyczasy na Mastersie nie licząc od startu do pierwszego pomiaru czasu, bo tam straciłem dokładnie 20 minut do matysa, a zmiana dętki zajęła mi dokładnie 25minut.

Między pierwszym a drugim pomiarem czasu jechaliśmy tyle czsu:
    Matys – 56minut
    Bułeczka – 1h:01 min
    Grzegory – 1h:05 min
    Ja – 59 minut

Drugi pomiar czasu, a meta:
    Matys – 46min
    Bułeczka – 45min
    Grzegory – 47min
    Ja – 41 min.

Tak więc widać, że końcówkę miałem najszybszą.

Myślę, że zanim złapałem kapcia, do Matysa nie mogłem mieć więcej jak 3-5m starty. Fakt, że Matys złapał też gdzieś kapcia, ale nie wiem, w który międzyczas go wpisać, może też w pierwszym sektorze.

Tak czy siak, gdyby nie nasz pech z awariami i tego typu przygodami, byłyby między nami nie wielkie różnice i mogłoby to się skończyć pozycjami w pierwszej 15-20…

Panowie, świadczy to tylko o tym, że jest dobrze, forma jest, mocno nie odbiegamy od czołówki. Wyniki mogą być dobre, tylko trzeba wyeliminować paskudny PECH!!!

matys
    Participant

Kapcia złapałem przed I pomiarem czasu! Straciłem tam ok. 15 minut.
    Siodełko odkręciło mi się w okolicach II pomiaru ale nie potrafię określić czy przed, czy po – tu straciłem ok. 5 minut. Po tym jak stanąłem dokręcić siodełko dogonił mnie Bułeczka i było to na Zamczysku, później był zjazd z Zamczyska i dłuuuugi polny podjazd (może kojarzycie czy było to przed czy po II pomiarze)

Oglądasz 15 postów - 1 z 15 (of 87 total)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.