MTB CROSS MARATON 2013

• This topic is empty.
Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 87 total)
  • Autor
    lukaszl
    Moderator

ja właśnie nie pamiętam, gdzie był ten drugi pomiar czasu. Ale wydaje mi się, że po drugim pomiarze czasu, bo ten podjazd miał również FIT. Tak, czy siak, nie jest źle panowie. Jest szansa na dobry wynik drużynowy, ale trzeba skończyć z tym pechem paskudnym i defektami.

grzegorz turkiewicz
    Participant

Będą kiedyś wyniki drużynowe na stronie ŚLR ?

lukaszl
    Moderator

chłopaki mówili wczoraj, że podobno po 3 edycjach dopiero będą wyniki drużynówki. Ale może coś się zmieni. Na forum nie ma żadnej informacji na ten temat :(

Piotrek
    Participant

W poprzednich latach drużynówka pokazywała się po trzeciej edycji.
    Według moich obliczeń to wygląda tak
    1.BSA
    2.KK R3 idea bank
    3.Sklepmerida.pl
    4.Świat Rowerów
    5.Gatta Bike Team

Mogę się mylic , jeśli Murapol miał zawodnika na Fanie – nie widzę go – to są na drugim miejscu i całośc przesuwa się o miejsce niżej. Czyli lądujemy na 6.
    Oby się mylił , miejsce poniżej naszych oczekiwań jak i możliwości.

lukaszl
    Moderator

zgadzam się, że poniżej oczekiwań i możliwości. Sam fakt mojego i matysa defektu. Znacznie lepsze wyniki by były. Na Fanie nie ma co, wynik super i nic więcej nam nie trzeba, ale Mastersa trzeba znaczenie poprawić. Ja już działam w kierunku bezdentki. Na Sandomierz raczej mi się nie uda, ale na Nowiny powinienem być już gotowy :)

grzegorz turkiewicz
    Participant

Nie wiem jak w ŚLR liczone są punkty, ale miom zdaniem jesteśmy niestety sporo dalej . Choćby Warszawski Klub Kolarski ma zwycięzcę na Fanie i dwoch bardzo wysoko Na Masterze. Ktos mi podpowie ,w jaki sposób naliczają punkty ?

lukaszl
    Moderator

3 wyniki z Mastera + 1 Fan

czas open liczony jest do drużynówki, nie z kategorii wiekowych

prosto do policzenie, tylko trzeba posiedzieć nad tabelą wyników i pododawać to wszystko

grzegorz turkiewicz
    Participant

Tyle , to i ja wiem ! chodzi mi o to, w jaki sposób naliczają punkty .

grzegorz turkiewicz
    Participant

Na Mazovii np. czas zwycięzcy ( nie ważne , czy w kategorii, czy open ) był liczony w sekundach , dzielony przez czas Twój w sekundach , i wynik był mnożony przez współczynnik zależny od dystansu . A jaki jest klucz w ŚLR ?

matys
    Participant

Kurczak, myślę, że nie ma się co spinać i przeliczać tych punktów dokładnie bo tak czy siak drużynowo wypadliśmy kiepsko i MUSIMY się poprawić na kolejnych edycjach. Tylko Pilu i juniorzy pojechali dobrze, a na Masterze kupa :angry:
    Ja mam całkiem wspaniały plan na weekend majowy B)
    Wystartuję sobie w wyścigu XCO rangi UCI w Pińczowie (4 maja), potem do Sandomierza na nocleg i kolejnego dnia maraton w Sandomierzu!
    Genialny jestem co?! :woohoo:

http://www.gsmtbcup.pl/en/cup-2/for-amateurs

Ktoś się pisze?

lukaszl
    Moderator

jest to w regulaminie napisane, wystarczy wejść i przeczytać.

A wygląda to tak:
    Ilość pkt = (czas zwycięzcy / czas uczestnika, dla którego liczone są punkty w sekundach) x 500 na dystansie MASTER, x 300 na dystansie FAN, x 200 na dystansie FAMILY

grzegorz turkiewicz
    Participant

od wchodzenia w regulaminy mam Ciebie i sekretarza – dla jasności kolego !!!

grzegorz turkiewicz
    Participant

Matys, nie wytyrasz się za bardzo na tym XC ? To w końcu dzień po dniu .

lukaszl
    Moderator

A co do wyników drużynowych wygląda to mniej więcej tak:

1 – BSA – 1686,84
    2 – Grupa KK – 1491,50
    3 – SklepMerida – 1454,59
    4 – Gatta Bike TEam – 1444,01
    5 – Świat rowerów – 1404,21

Co do reszty nie wiem, ale tak:
    Warszawki klub rowerowy, nie miał 3 zawodnika na Masters, wiec się nie liczy
    Murapol nie miał zawodnika na Fanie i miał 1201,08 i gdy dojdzie im ktoś w miarę dobry na Fanie to będzie się liczył w drużynówce
    I to tyle, chyba, że ktoś jeszcze wskoczy z innych drużyn.

Więc panowie, spokojnie, podium jest w zasięgu i myślę że damy radę. Jedynie BSA to nie ma co w ogóle brać pod uwagę poza zasięgiem. A jak wiadomo, my na Mastersie daliśmy ciała i wyniku nie ma :( A mogłoby być spokojnie o 40-50pkt więcej.

Matys, daj spokój z tym XC!!! Ja jadę 1 na Murowaną i 5 na Sandomirz. Więc spokojnie. Szkoda żebyś się ujechał na tym wyścigu.

grzegorz turkiewicz
    Participant

Lisu , wejdż w zakladkę dla klubowiczów . !!!

Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 87 total)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.