Przystawka sigma 2209.

• This topic is empty.
Oglądasz 15 postów - 1 z 15 (of 19 total)
  • Autor
    szak
    Keymaster

Lisu jak z tą przystawką? Bedziesz ją miał?

lukaszl
    Moderator

znalazłem przystawkę.

szak
    Keymaster

Kiedy mogą podjechać ???
    I czy pożyczysz ???

lukaszl
    Moderator

mogę pożyczyć bo i tak nie używam bo nie mam oprogramowania.

A kiedy? hmmm dzisiaj nie dam rady, ale jutro wieczorem, po 20 najlepiej po treningach. Zresztą masz mój nr tel wiec możesz zadzwonić i się potwierdzi dzień.

szak
    Keymaster

Ok zadzwonie później.

szak
    Keymaster

Przystawka działa, ale nic pozatym co się da spisać z licznika nie szczytasz. Nie ma przebiegu całego treningu tylko suche dane widoczne jak na liczniku. Szczerze przystawka jest niepotrzebna bo można wszystko spisac recznie.

lukaszl
    Moderator

a jaki masz program do tego? bo oryginalny program spisuje więcej danych i jakieś wykresy też robi.

lukaszl
    Moderator

tutaj pod tym linkiem masz opis co i jak jest z oryginalnym oprogramowaniem do Sigmy. Jedyny problem to mieć program.

Sigma Data Center 2.02 oraz 2.1 – najnowsze wersje oprogramowania

szak
    Keymaster

Lisu słuchaj Mnie….
    Program mam oryginalny. Wykresy robi tylko z danych takich jak srednie tetno z poszczególnych treningów. Nie pokazuje stalego zapisu EKG licznik który to posiada kosztuje min 750 zł.
    A to jest naważniejsze aby pokazywał cały zapis z treningu nachylenia i tetna bo to najważniejsze. A jak pokazuje średnie to sobie szczytuje i widze na liczniku. A to że mi robi wykres w ciągu miesiąca to co mi to daje. Mogę sobie sam zrobic ten wykres wrzucając proste dane do exela. Nie warto kupować przystawki bo ona pomaga tylko w szybkim spisywaniu tych danych do oryginalnego programiku. Możesz też w tym programie prowadzić swój dzienniczek. Pytanie czy warto płacić za przystawkę i za program ???
    Wg mnie to nie.

lukaszl
    Moderator

no nie, zgadza się. Jak chcesz mieć wykres EKG to musisz kupić licznik Garmin EDGE 500 minimum, tam się da takie coś mieć.

szak
    Keymaster

dokladnie …
    Więc niestety ja jeszcze nie kupie takiego licznika.
    Ale napewno w przyszłości taki zakup mnie czeka.

lukaszl
    Moderator

ja planuję, ale na dzień dzisiejszy to tylko plany :)

szak
    Keymaster

to tak jak ja.

Mateusz_maj91
    Participant

Wybaczcie, że z takim opoźnieniem, ale chcialbym ponowić temat, gdyż nie widze sensu zakladania nowego o taka pierdołe. Chodzi mi o przystakwe Sigmy, a pytanie kieruje szczegolnie do Liska…czy bylaby możliwosc, abys pozyczył mi ta przystawke na kilka dni? Chodzi o to ze mam licznik Sigmy 1609 STS CAD i mam cicha nadzieje, że przystawka z odpowiednim programem umożliwi mi choc nieznaczny wglad do swoich treningow. Gdyby wszystko było ok, to byc moze zrujnuję sie na cos takiego zamiast wywalac przynajmniej 700 zł na uzywanego Garmina z nawigacja: 😆

lukaszl
    Moderator

witam

postaram się odnaleźć tą przystawkę i będę mógł Ci ją pożyczyć.

Oglądasz 15 postów - 1 z 15 (of 19 total)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.