Wyścigi 2015

• This topic is empty.
Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 196 total)
  • Autor
    Jan Zamarlicki
    Participant

Prezesie ja na jakiś nie zbyt wymagający wyścig chciałbym pojechać w tym roku, zobaczyłbym wtedy na co mnie stać i jak to jest na wyścigach :)

grzegorz turkiewicz
    Participant

W sumie Piotruś, to się przydasz. Namiot będziemy mieli, to rzeczywiście ktoś mógłby go popilnować, jak zawodnicy pojadą się ścigać.

Jasiek, wybierz sobie coś z kalendarza i próbuj. Najlepiej gdzieś blisko. Chyba, że chcesz, żeby Ci doradzić w tej kwestii ?

Rui
    Participant

Jak MTB to chyba Mazovia taka najłatwiejsza w sumie.

matys
    Participant

Żadna Mazovia!!! Szkoda zachodu. Płasko i nie powinno się to nazywać MTB! Można wystartować w edycji, która będzie koło Łodzi ale jak lubisz jazdę w prawdziwym terenie to odpuść sobie.
    Na początek polecam Świętokrzyską Ligę Rowerową: MTB Cross Maraton
    Traski fajne i nie jest daleko. Z tego co widać w formularzu Przemek się wybiera do Daleszyc (19 kwietnia 2015). Zagadaj z nim, może Cię zabierze.

Jan Zamarlicki
    Participant

No doradzcie mi co i jak bo ja świeży jestem, nie wiem zbytnio co jest grane, ćwiczę trenuję także myślę że grzechem było by się nie sprawdzić, a jak z dojazdami na własną rękę czy jakiś środek transportu byłby organizowany? najlepiej jakby parę osób pewnie jechało i można by sie było dogadać ja po 21 Maja już kończę wszelkie matury i mogę jeździć na zawody ew w kwietniu jakiś weekend jeśli by coś było. Także ja się postaram dostosować i liczę na waszą pomoc w tej sprawie bo bardzo dobrze się w tym orientujecie.

Anonim
    Niekatywne

Mazovia jak najbardziej na sam początek. Ewentualnie Poland Bike, też podobny poziom trudności. Większość wyścigów w okolicach Warszawy, także niezbyt daleko.

Jan Zamarlicki
    Participant

matys ja sie jeszcze nigdy nie ścigałem także jakaś bardzo wymagająca trasa nie musi być, chce się sprawdzić spróbować co i jak

Jan Zamarlicki
    Participant

ten MTB cross maraton nie byłby w sumie taki zły i to sam muszę się zarejestrować tak ? czy jak to wygląda?

matys
    Participant

Tak, rejestrujesz się na tej stronie do wyścigu, w którym chcesz wystartować. Opłatę można dokonać w dniu startu w Biurze Zawodów ale lepiej zrobić to wcześniej przelewem – wychodzi taniej.
    Trasy na ŚLR nie są bardzo trudne ale nie są też łatwe więc podczas wyścigu będziesz szlifował swoje umiejętności techniczne. Jak chcesz się ścigać na rowerze górskim na trasach Mazovii, Poland Bike albo Skandii to lepiej pościgać się na szosie – takie moje zdanie.

Jan Zamarlicki
    Participant

takie opłaty w różnych cenach są nie ?
    Mysle ze ten MTB Cross Maraton, z Przemkiem sie postaram dogadać i moze razem pojedziemy

Rui
    Participant

Dobra Panowie bo zaraz prześpimy pierwsze wyścigi. Sobótka: naprawdę tylko ja, Łukasz i Wojtek jesteśmy chętni? Do poniedziałku(6.04) jest tańsza opłata startowa(60zł), potem 70zł. Jechać na wyścig w 2 osoby to średni pomysł, Turek nie wiesz czy Paweł chce jechać? Ogólnie jak tak patrze w ten kalendarz to na wyścigi są po 2-3 osoby co w ogóle mija się z celem organizacyjnie. :(

lukaszl
    Moderator

Ja jadę na 99% do Sobótki. Ale będę czekał z ostateczną decyzją do samego końca, bo chcę trafić na w miarę dobrą pogodę. Jeśli taka będzie to jadę. Jeśli pogoda będzie lipna, to odpuszczam.

Dobrze by było zorganizować jakiś wspólny transport jak będzie więcej ludzi.

Rui
    Participant

Lisu ale jaki wspólny transport skoro pomijając Sztygara z naszych okolic chce jechać tylko ja i Ty, a jeszcze jak nie będzie pogody to nie pojedziesz. Tym bardziej ze start o 9 rano i chyba lepiej jechać z noclegiem.

lukaszl
    Moderator

Kamil, Ty chyba oszalałeś już całkowicie. Mam jechać na nocleg, gdzie do sobótki czas jazdy nie będzie dłuższy jak 2h30min. Jeździłem po 400km na wyścigi bez noclegu i nie mam zamiaru jechać na jedno dniowy wyścig z noclegiem.

Nie wiem jak będzie z Omiotem, Chałą jeśli chodzi o Sobótkę. Trzeba się dopytać.

Rui
    Participant

Nie wiem czy dobrze wyczytalem ale z wyścigu w Sobótce ma być relacja live!! Oczywiście mowa o wyścigu amatorskim, podobno na TVP sport

Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 196 total)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.