WYŚCIGI 2016 – Szosa

Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 162 total)
  • Autor
    Czacha
    Participant

coś takiego jest 16-go, http://bikecalendar.pl/Wydarzenie/4892/Obornicki_Supermaraton_Kraina_Trzech_Rzek_-_Oborniki_Wielkopolskie_2016

jak rozumiem nie ma sobie sensu Obornikami zawracać głowy?

Ja bardzo chętnie wystartuję w Gatta Prestige Race po raz pierwszy :)

grzegorz turkiewicz
    Participant

W Obornikach bedzie maraton szosowy, a to zupelnie inna forma scigania. U nas co prawda na roboczo, ale gwarantuje, ze bedzie ciezko .

Czacha
    Participant

ok

czym najprościej rzecz ujmując różnią się te oborniki?

grzegorz turkiewicz
    Participant

Maratony, to formula, gdzie sciganie odbywa sie w przypadkowo zestawionych grupach ( najczesciej 10-cio osobowych ) , ktore startuja co minute i gonią jedna za druga. Po kilkunastu kilometrach doganiają sie co niektore, mieszaja, powstaja nowe i tak to leci. Na mecie liczy sie czas netto, a nie kto pierwszy wpadnie na kreske.
    No i ruch jest w pelni otwarty , a zabezpieczenia minimalne, przewaznie tylko w okolicach startu i mety oraz na najtrudniejszych skrzyzowaniach.

Malina
    Participant

16 kwietnia jest Śniadanie Mistrzów , a z tego co wiem chcieliście na nie pojechać. Oczywiście ja się piszę na takową imprezę mowa o Naszej roboczej . Jestem za .

grzegorz turkiewicz
    Participant

Zobaczymy, jaki bedzie odzew od zawodnikow spoza nasżego klubu. Mozna sprobowac w niedziele 17-go.
    Gdybysmy wystartowali okolo 12.15, do Stronska dotrzemy mniej wiecej na 12.30 i powinno juz byc po wyjsciu ludzi z kosciola.

matys
    Participant

Pasuje mi ten termin (i sobota, i niedziela). Chętnie przepalę sobie nogę na wyścigu szosowym przed zasadniczym sezonem.

grzegorz turkiewicz
    Participant

Raczej bedzie to niedziela. Jets szansa, ze pojawi sie sporo ludzi :) b

Czacha
    Participant

O nie. Bez sensu. Gatta Prestige Race bije to na głowę :)

Czacha
    Participant

Bez sensu w sensie tego maratonu w Obornikach

Anonim
    Niekatywne

http://www.roadmaraton.pl/2016/kalendarz_2016/lubelska_vuelta/regulamin/

Panowie, tydzień przed naszymi MP jest Lubelska Vuelta. Nie wiem czy ze sportowego punktu widzenia jest sens jechać 4-etapowy wyścig tydzień przed docelowymi zawodami, ale moim zdaniem Lubelska Vuelta to zajebisty wyścig i chętnie wybrałbym się tam w większym gronie.

Świtek
    Participant

Bardzo chętnie wystartuję w Gatta Prestige Race :) Niedziela mi pasuje.
    Co do Lubelskiej Vuelty to ja jestem chętny na udział w niej, bo też słyszałem że to ciekawy wyścig.
    Polecam jeszcze wyścig w Głownie 15.05
    oraz mój ulubiony górski wyścig w Wiśle gdzie i chłopaki na wysokich miejscach :)

http://www.roadmaraton.pl/2016/kalendarz_2016/wisla___petla_beskidzka/

Czacha
    Participant

Jedzmy na vuelte ja też słyszałem same superlatywy

Dominik
    Participant

Vuelta jest tydzień przed MP więc jeśli tam pojadę to tylko na czasówki. Ale jeśli trafi się jakaś czasówka w weekend Vuelty albo poprzedzający ją, to Parczew sobie daruję.

grzegorz turkiewicz
    Participant

A ja mam propozycję, żeby pojechać tam dużym składem. Włodek Oberda (organizator)zasługuje na to, żeby się u niego pokazać, bo to jeden z dwóch wyścigów etapowych na szosie dla amatorów. Trzeba tam być !!!!
    Czasowcy oczywiście z nastawieniem na sprawdzenie formy przed MP. a pozostali powalczyć o generalkę. Ci którzy nie chcą ryzykować przypadkowej kontuzji, etapy powinni pojechać absolutnie zachowawczo i treningowo, ustawić podwójny i jechać swoje, a Ci którzy będą walczyć o generalkę mogą z tego skorzystać i się powozić na kole.

Dopowiem tylko,ze facet specjalnie zmienił datę wyścigu, żeby mieć jakąś przyzwoitą frekwencję.
    Zachęcam, bo warto- to fajny wyścig .

Oglądasz 15 postów - 16 z 30 (of 162 total)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.