Witamy na stronie grupy kolarskiej GATTA BIKE-RS › Forum › Dla klubowiczy. › Nasze klubowe sprawy. › WYŚCIGI SZOSA – MTB 2015
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
12 grudnia 2014 o 14:27 #49016
lukaszl
ModeratorPrzyklejam temat dotyczący wyścigów na rok 2015. Prosiłbym, aby zamieszczać kalendarze, propozycje wyścigów na 2015 rok. Dziękuję.
Moje pierwsze informacje, to info z BIKEMARATONY na temat wyścigów szosowych, bo też planują takie organizować:
Quote:Trudno przejść obojętnie wobec trendu pokazującego rosnące zainteresowanie kolarstwem szosowym. I wcale nie chodzi tu o kibicowanie, a o ściganie. Nawet wśród Was, ludzi uprawiających kolarstwo górskie wg naszej ankiety 40% deklaruje, że ma rower szosowy. Dlatego też oprócz organizacji Górskich Szosowych Mistrzostw Polski, które rozegrane zostaną w Jeleniej Górze, będą także trzy „Szosowe Klasyki”.Górskie Szosowe Mistrzostwa Polski „Karkonoski Klasyk” 2015
12 – 13 września – Jelenia Góra
Szosowe Klasyki
19 kwietnia – Miękinia
12 lipca – Szklarska Poręba
13 września – Jelenia Góra12 grudnia 2014 o 17:34 #56126Rui
ParticipantChciałbym żebyśmy jako drużyna zastanowili się nad startem w Tatry Tour, czyli jednym z największych wyścigów amatorskich w naszym rejonie: http://www.tatrytour.eu/?id_menu=8363 . W tym roku organizatorzy przygotowali 2 dystanse: 72km i dla ludzi szukających wrażeń: 195km ( czyli całe tatry dookoła). Plusy: renoma wyścigu, świetna organizacja, możliwość ścigania się z najlepszymi amatorami nie tylko z Polski ale Czech, Słowacji gdzie poziom jest na prawdę bardzo wysoki. Minusy: Ten sam termin co Nowy Sącz(25.07), jak wszyscy doskonale wiemy maraton w nowym Sączu to chyba najgorszy wyścig z cyklu Road Maraton(zabezpieczenie na fatalnym poziomie). Tylko jeśli mamy walczyć o generalkę w Road Maratonie to ktoś musi tam pojechać i wtedy Tatry tour odpadają, temat do przemyślenia. Pozdrawiam
Edit: o wyścigu można poczytać tutaj : http://trzymajkolo.blogspot.com/2013/11/europejskie-wyscigi-dla-amatorow-tatry.html
12 grudnia 2014 o 20:43 #56133grzegorz turkiewicz
ParticipantNie wiem, czy będziemy w nadchodzącym sezonie robić generalkę drużynową w Road Maratonie. Po takich trofeach za cały sezon, jakie były w tym roku trzeba się zastanowić, czy nie lepiej wybierać sobie najfajniejsze wyścigi u różnych organizatorów i ścigać się dla przyjemności.
12 grudnia 2014 o 21:08 #56141lukaszl
ModeratorCo do wyścigów jakie się chce, lub coś fajnego to trzeba przemyśleć jeszcze tą sprawę. Bo jak znam życie, to później będzie to tak wyglądało, że jedziemy na wyścig w dany weekend, ale każdy jedzie sobie gdzie chce. Raczej obstawiałbym wyścigi różne, bez generalki drużynowej, ale wyścigi z całą drużyną/dużą częścią drużyny. Trzeba tak jeździć, żeby pokazywać się jako cały Team.
Uważam, że trzeba obowiązkowo, nie jak w tym roku, zrobić zebranie organizacyjne co do startów/Chorwacji najpóźniej pod koniec lutego.
12 grudnia 2014 o 21:49 #56146matys
Participantlukaszl wrote:Co do wyścigów jakie się chce, lub coś fajnego to trzeba przemyśleć jeszcze tą sprawę. Bo jak znam życie, to później będzie to tak wyglądało, że jedziemy na wyścig w dany weekend, ale każdy jedzie sobie gdzie chce. Raczej obstawiałbym wyścigi różne, bez generalki drużynowej, ale wyścigi z całą drużyną/dużą częścią drużyny. Trzeba tak jeździć, żeby pokazywać się jako cały Team.Uważam, że trzeba obowiązkowo, nie jak w tym roku, zrobić zebranie organizacyjne co do startów/Chorwacji najpóźniej pod koniec lutego.
WTF??? :woohoo:
Sorry Lisu ale kompletnie nic w tego Twojego wywodu nie zrozumiałem…12 grudnia 2014 o 22:13 #56149lukaszl
ModeratorChodzi o to, że Turek napisał, że generalki drużynowej nie będziemy robić. Ok. Zgadzam się. Dodał, abyśmy wybierali fajne wyścigi dla przyjemności. Też się zgadzam. Tylko jeśli damy wolną rękę wszystkim, to nie będziemy jeździć drużyną pojedynczych wyścigów. Rozjedziemy się po całej Polsce po 2-3 osoby i tyle z tego będzie. Chciałbym, abyśmy jeździli na pojedyncze wyścigi, ale w całej grupie lub dość dużej. Przynajmniej na wyścigach szosowych, bo tam inaczej się jeździ jak jest nas dużo.
13 grudnia 2014 o 09:39 #56152grzegorz turkiewicz
ParticipantMatys, do specyficznego słowa pisanego, którym posługuje się Lisu, trzeba długo się przyzwyczajać. Jestem pewny, że nie za każdym razem On sam wie, o co Mu chodziło, a co dopiero My.
Rozważając poprzedni post, w skrócie chodziło Lisowi o to, żebyśmy nie popadli w anarchię i nie rozmienili się na drobne.
Zebranie natomiast, jak najbardziej trzeba zrobić, bo spraw do omówienia jest wiele i im szybciej to się stanie, tym lepiej. Z góry jednak zastrzegam, że ja nie zamierzam się zajmować zorganizowaniem tego i po prostu cierpliwie popatrzę jak Wam to się uda (o ile w ogóle się uda).
Dla mnie każdy termin jest dobry, więc jako pierwszy zgłaszam swoją obecność.13 grudnia 2014 o 15:22 #56155Anonim
NiekatywneWłaśnie miałem ostatnio wyjść z inicjatywą zebrania, ale stwierdziłem, że nie będę się mieszał, bo nie jestem w zarządzie ;]
Wcześniej gadaliśmy ze zebranie dobrze byłoby zrobić jeszcze w grudniu, bo Matys miał zjechać na Święta do domu. No ale jeśli chcemy je robić jeszcze w grudniu to zostaje nam jedynie następny weekend. Nie wiem co na to reszta, dla mnie może być następna sobota lub niedziela, nie ma problemu.
Jak reszta? Teraz czy w styczniu?P.S. Co do lokalizacji, to jak nie będzie nic lepszego to mogę udostępnić mój dom
Ale nie wiem czy jest sens, żeby wszyscy przyjeżdżali do Pabianic.
13 grudnia 2014 o 15:40 #56159Rui
ParticipantMi każdy weekend pasuję także się dostosuję do reszty. Od środy mam wolne także każdy inny dzień w sumie też
PS. Proponuję przenieść te posty do tematu o zebraniu żeby nie robić spamu w tym temacie13 grudnia 2014 o 17:19 #56162lukaszl
ModeratorTo teraz czekamy na kogoś, kto to zorganizuje wszystko…
A może by tak „Sekretarz” coś zadziałał w klubie?
13 grudnia 2014 o 18:22 #56127matys
ParticipantW następną sobotę (tj. 20 grudnia) PRAWIE NA PEWNO będę już w Kolumnie. Mam nadzieję, że będę już pod koniec przyszłęgo tygodnia ale wolę zostawić sobie jakiś margines bo różnie to może być. Jak dla mnie sobota to dobry termin.
14 grudnia 2014 o 08:51 #56166grzegorz turkiewicz
Participantlukaszl wrote:To teraz czekamy na kogoś, kto to zorganizuje wszystko…A może by tak „Sekretarz” coś zadziałał w klubie?
Niechcący, ale dobrzeto Lisu ująłeś-nasz sekretarz jest rzeczywiście tylko w cudzysłowie, niestety
14 grudnia 2014 o 08:59 #56160grzegorz turkiewicz
ParticipantZanosi się na ciekawą próbę .
14 grudnia 2014 o 09:01 #56161grzegorz turkiewicz
ParticipantAdass91 wrote:P.S. Co do lokalizacji, to jak nie będzie nic lepszego to mogę udostępnić mój dom
Ale nie wiem czy jest sens, żeby wszyscy przyjeżdżali do Pabianic.
Jeśli chodzi o mnie, to nie widzę problemu z dojazdem do Pabianic. A swoją drogą , jak myślicie, ile osób zaszczyci Nas swoją obecnością ???
Hmmm może i jestem pesymistą w tej kwestii, ale nadal utrzymuję, że nie będzie żadnego zebrania w tym roku, a już na pewno nie w pełnym składzie.14 grudnia 2014 o 10:57 #56180Anonim
NiekatywneW pełnym składzie nie będzie nigdy (chodzi mi tylko o tych którzy się ścigają). Ale masz rację, pewnie nie będzie zebrania w tym roku bo mało kto się tym interesuje
-
AutorPosty
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.